GROTE WOORDEN

(2018-2020)

Het 247-ste programma Grote Woorden van Piepschuim is meteen het allerbeste. Het combineert op een unieke wijze alle theaterdisciplines tot een ongelooflijke show

met een maatschappelijke relevantie die zijn weerga niet kent. Nooit eerder heeft een voorstelling zoveel stof doen opwaaien. Nooit eerder was een voorstelling zo veelzeggend. Nog nooit heeft een voorstelling zo veel ongeloof gegenereerd. En nog nooit is een show zo omarmd door het grote publiek! Kortom: Nooit eerder was er een voorstelling die iedereen moet zien. Punt.

Maakt het eigenlijk uit of het waar is wat hier staat? Als u het bovenstaande moet geloven, kunt u grote woorden verwachten. Maar waarschijnlijk is dat niet waar. Net zoals dit zeker niet waar is.


Eindregie: Vincent van den Elshout

Decorontwerp: Ellen Windhorst

Lichtontwerp: Henry de Jong

Techniek: Tina Meijers

Zo doen we dat hier

(2016-2018)

TROUW
☆☆☆
“Liedjes, die muzikaal zeer variëren en vaak mooi van taal zijn”

THEATERKRANT
☆☆☆
“Hoog tempo, creatieve vondsten”

CABARET.NL
☆☆☆
“Een boodschap die ontnuchterend binnenkomt…
Het publiek wordt er even stil van.”

Zo doen we dat hier is een waanzinnig muzikaal en energiek programma over grote thema’s en kleine problemen. Het bevindt zich op het snijvlak van muziek, cabaret, en theater: tomeloze energie, prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor, sprekende mimiek en soms een verrassend dansje.

Hoe vang je de Nederlandse geest? Wat is de mores van deze tijd? Wat voor land zijn we eigenlijk geworden? Vragen, vragen, vragen en Piepschuim zou het antwoord ook niet weten. Maar daar gaat dit programma ook niet over.

Zo doen we dat hier gaat over jou, over mij, over ons dus. Dichtbij huis, in de achtertuin met een kopje thee of een goed glas bier.


Regie-advies: Karel de Rooij
Tekstadvies: Joost Laterveer
Advies en coaching: Egon Kracht, Willem van Baarsen
Decor en Lichtontwerp: Piepschuim & Tina Meijers

Kijken in de Keuken

(2017)

Soms zou je stiekem in de keuken willen kijken van je favoriete restaurant. Zien hoe de chef zijn mensen aanstuurt, en wat de geheimen zijn van een topgerecht. Piepschuim zal je niet leren koken, biedt maar een kijkje in de keuken van het theatermaken.

Hoe werkt dat? Piepschuim wordt door een gastregisseur live-geregisseerd voor de ogen van het publiek. En Piepschuim neemt een grootheid uit het theatervak mee. Dat kan bijvoorbeeld Karel de Rooij (Mini van Mini en Maxi) zijn, Peter de Baan (o.a. bekend van het tv-programma De vloer op), maar ook Viggo Waas, Willem van Baarsen (van de Wëreldbänd) of Tineke Schouten.

Kijken in de keuken is een uniek – door Piepschuim ontwikkeld – concept. We kennen masterclasses in de klassieke muziek, maar voor de theatermakers bestaat zoiets nog niet. Dat wil zeggen: bestond zoiets nog niet.

Piepschuim is in het najaar van 2017 zo’n tien keer live geregisseerd door grootheden als: Peter de Baan, Karel de Rooij en Tineke Schouten. Unieke en eenmalige voorstellingen waarbij de regisseur van dienst en Piepschuim op hun tenen liepen en boven zichzelf uitstegen.


Met: Karel de Rooij, Willem van Baarsen, Tineke Schouten, Rense Rotsma, Peter de Baan, e.a.
Decor en Lichtontwerp: Piepschuim & Tina Meijers

Op recept

(2014-2016)

Bijsluiter:

Weg met de bittere pillen, wrange drankjes en enge injecties. Piepschuim is eindelijk op recept verkrijgbaar! Piepschuim loutert, herstelt, zuivert en ontsmet. Het kan in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt, heeft geen invloed op uw rijvaardigheid, is ongevaarlijk bij zwangerschappen en heeft geen vervelende bijwerkingen.

Piepschuim is niet geschikt voor mensen met een allergie voor Piepschuim of één van zijn bestanddelen


Regie: Silvester Zwanenveld
Regie-advies:  Joost Laterveer
Advies en coaching: Eric Koller, Willem van Baarsen
Lichtontwerp: Tina Meijers

In veel te strakke broeken

(2012-2014)

In veel te strakke broeken is het tweede avondvullende programma van Piepschuim. Maar het is ook het eerste programma, onder leiding van een regisseur. Net als het eerste programma is dit programma een bonte verzameling van bijzonder liedmateriaal.

In veel te strakke broeken is een alles onthullende en niets maskerende voorstelling over knellende zaken. Er wordt van alles gesuggereerd, maar uiteindelijk niets blootgelegd, want Piepschuim stelt dat het allemaal wel wat ruimer gezien mag worden.


Regie: Bart Oomen
Advies en coaching: Eric Koller
Decor en Lichtontwerp: Piepschuim & Tina Meijers

Opgenomen

(2010-2011)

In het muzikale theaterprogramma Opgenomen zaait Piepschuim verwarring alsof ze er te veel van hebben. Met dwaze liedjes, zotte teksten en maffe arrangementen, bezorgt de band u een te gekke avond. En iedereen wordt opgenomen. Want wie gek is, moet worden opgenomen.

Bij Opgenomen krijgt de bezoeker niet alleen een bijzondere avond, een energieke show en prachtige theaterliedjes, Piepschuim geeft elke bezoeker bovendien een live-opname van de bijgewoonde voorstelling.

Opgenomen is anderhalf jaar lang langs de theaters in Nederland en Belgie gegaan. Het heeft geresulteerd in verschillende codewoorden voor 140 opnames, samen goed voor 260 uur (bijna 11 dagen). Meer dan 9000 bezoekers


Lichtontwerp: Olaf Paulisse